B

Christelijke Gereformeerde Kerk Antwerpen-Deurne

Kinderen & Jongeren

De kinderen en jongeren nemen een bijzondere plaats in in de gemeente. Met aandacht, onderwijs en activiteiten aangepast op eigen niveau leren zij de Bijbel begrijpen en in God te geloven.

De kinderen en jongeren nemen een bijzondere plaats in in de gemeente.

Kindermoment

De zondagochtenddienst is gericht op de hele gemeente. Alle generaties – kinderen, jongeren en ouderen – zingen, bidden, lezen en luisteren samen. Tijdens de dienst is er een kindermoment waarin zij centraal staan.

Elke zondagochtend.

 

Zondagsschool

Tijdens de zondagmiddagdienst gaan de kinderen naar de zondagsschool. In twee groepen krijgen zij les over de Bijbel en leren ze leuke liederen. Samen  sparen ze voor een eigen diaconaal project: ze ondersteunen elke maand een leeftijdgenootje in Colombia via Stichting Compassion.

Elke zondagnamiddag tijdens het schooljaar.

Tijdens de zondagmiddagdienst gaan de kinderen naar de zondagsschool.

Vakantiebijbelfeest

Drie keer per jaar geven we een vakantiebijbelfeest voor kinderen van de kerk en hun buurjongens en -meisjes, vriendjes, neefjes en nichtjes,… Daarbij hoort een Bijbelverhaal, spel, liedjes zingen en knutselen.

Op woensdagen tijdens schoolvakanties.

 

Kinderkamp

In de zomervakantie genieten de kinderen van de GOV-kerken van een kinderkamp.
Ze trekken er samen met hun leiders een week op uit voor ontspanning, bijbelverhalen en avontuur.

Jaarlijks, eerste week van juli.

 

Kinderkerstfeest

Op kerstavond palmen de kinderen van de zondagsschool de kerk in. Door toneelspel, liedjes en voorlezen vertellen de kinderen het kerstverhaal aan alle ouderen. Natuurlijk zijn er ook geschenken en lekkernijen.

Kerstavond, 24 december.

Op kerstavond palmen de kinderen van de zondagsschool de kerk in.

Catechese

Jongeren vanaf 12 jaar leren tijdens de catechese op interactieve manier de basisbegrippen van het christelijk geloof en het christelijk leven. Daarnaast is er natuurlijk ook tijd voor spelletjes, babbelen en snoeperij.

Elke zaterdagavond tijdens het schooljaar.

 

Tienerkamp & jeugdweekends

De tieners vertrekken in de eerste week van de zomervakantie samen op kamp met hun leeftijdgenoten van andere GOV-kerken. Voor hen zijn er ook regelmatig jeugdweekends tijdens het jaar.

Jaarlijks, eerste week van juli.

Illustraties © Stijn Van Elst

C

© 2018 Evangelisch Centrum. All rights reserved.